Wat echt telt …

 

Na een ontdekkingsreis, die in 2016 begon met de vraag: Hoe ziet leiderschap in tijden van crisis eruit, is onlangs verschenen bij Onderwijs Maak Je Samen

In deze grensverleggende publicatie neem ik je  mee op een inspirerende ontdekkingstocht naar ons toekomstig onderwijs.

Wat echt telt’ vertrekt vanuit de grote uitdagingen voor onze samenleving en ons onderwijs. Complexe vraagstukken als gelijke kansen, segregatie, opbrengstgericht versus ontwikkelingsgericht, ontkoppeling van leven en leren, de verspilling van talent, etc. worden verkend en van een wenkend perspectief voorzien. 

Geïnspireerd door het gedachtegoed van Gert Biesta kom ik in ‘Wat echt telt’ tot de conclusie dat toekomstig onderwijs draait om kinderen en jongeren levensregie te leren voeren. Onderbouwd met de wijsheid van velen presenteer ik een helder denkkader voor toekomstig onderwijs.

‘Wat echt telt’ is een boek dat ons uitnodigt om na te denken hoe onderwijs inclusiever en levensechter kan. Een boek dat gaat over de essentie van onderwijs, onze kaders en grenzen oprekt en ons uitdaagt om het samen nu ook echt anders te gaan doen. Zo werken we aan een hoopvol perspectief voor volgende generaties en de wereld.

‘Wat echt telt’ is een prikkelende beschouwing over toekomstig onderwijs, die niet mag ontbreken in de boekenkast van leraren, leiders, opleiders, bestuurders of beleidsmakers in en om het onderwijs.

Wil je weten wat anderen van dit boek vinden >>>

Je kunt ‘Wat echt telt’ hier bestellen >>>

 

 

Geef een reactie